Jefferson Community Center Stabilization

Updated: June 4, 2019

Community Center Stabilization - Future Work

Thank you everyone who stopped by our booth at the Beacon Hill Festival on June 1st. It was great to show you what we have planned for the community center and hear your thoughts on the project. We will be posting the written comments we received shortly. In the meantime, you can view the schematic design we presented below. We welcome any additional input you may have.

Jefferson Community Center was identified in the 2016 Community Center Strategic plan for a major maintenance project focused on extending the life of the facility and increasing programming potential. A preliminary scope of the project is outlined below. The final scope is expected to be refined throughout the design process based on more information about cost and needs. Seattle Parks and Recreation planning staff are meeting with the community center Advisory Council to review the scope and schedule.

Location

Jefferson Community Center, 3801 Beacon Ave S, 98108  

Budget

$2,270,000 provided by the Seattle Parks District  

Schedule

Planning and Design: Fall 2018-Summer 2020
Bidding: Summer 2020
Construction: To be determined during the planning phase.    

Project Description

This project addresses a number of major maintenance, accessibility, and program needs at Jefferson Community Center. It will include renovation of the restrooms, kitchen and lobby spaces in addition to upgrades to the electrical distribution and plumbing systems, installation of a lift to provide wheelchair access to the second floor, and relocation of the teen room from the basement to the main floor. It will also convert a dark room to a restroom on the second floor for use by preschool programs.   

Community Participation

Learn and Comment Opportunity at the Beacon Hill Festival 6/1/2019